Χρηματοδότηση έως και 700.000€ από το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

Tο «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας» δίνει έως και 700.000 ευρώ, σε επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Η υποβολή των αιτήσεων λήγει την 1η Μαρτίου 2014.

Απευθύνεται τόσο σε έμπειρους όσο και σε νέους επιχειρηματίες στη Ελλάδα, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια χαρακτηρίζονται από καινοτομία, προοπτική δημιουργίας θέσεων εργασίας, χρηματοοικονομική πειθαρχία και βιωσιμότητα. Κάθε χρόνο, ένας έως πέντε νικητές βραβεύονται με τους πόρους που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας νέας επιχειρηματικής ιδέας: χρηματοδότηση, υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτική καθοδήγηση από έναν πολύπειρο σύμβουλο επιχειρήσεων-μέντορα. Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης που θα δοθεί στους νικητές του Βραβείου θα είναι περίπου 700.000 ευρώ.

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν:

• άτομα που έχουν μία επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και αν δε διαθέτουν προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία,
• ομάδες προσώπων, ακόμη και αν δεν έχουν συστήσει εμπορική εταιρεία, και
• υφιστάμενες ιδιωτικές -μη εισηγμένες- εταιρείες οι οποίες είναι σε θέση να αποδείξουν ότι διαθέτουν καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ιδίους πόρους.

Προϋπόθεση της βράβευσης είναι οι διαγωνιζόμενοι να έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα και να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι οι ίδιοι και η εταιρεία που θα εκπροσωπήσουν θα δραστηριοποιηθούν με έδρα την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, απαιτείται τα βασικά στελέχη της νέας επιχείρησης (όχι υποχρεωτικά όλοι οι εργαζόμενοι) να εργάζονται στην Ελλάδα.

Πώς λειτουργεί

Η αίτηση για το βραβείο δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή: όλα γίνονται on-line μέσω του δικτυακού τόπου, το μόνο που χρειάζεται είναι να εγγραφείτε και, στη συνέχεια, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα της προσωπικής σας αίτησης όσες φορές θέλετε, προσθέτοντας περισσότερες πληροφορίες και βελτιώνοντας την αίτησή σας μέχρι να είστε έτοιμοι να υποβάλετε τη συμμετοχή σας.
Κάθε συμμετέχων πρέπει να υποβάλλει τις νέες επιχειρηματικές προτάσεις του με την ίδια μορφή και με αυστηρή χρήση ενός μέγιστου αριθμού λέξεων. Η εφαρμογή φιλοξενεί ένα περιορισμένο αριθμό συνημμένων υποστηρικτικών εγγράφων (φωτογραφίες, διαγράμματα, λογιστικά φύλλα κλπ).
Η διαδικτυακή περιοχή που θα φιλοξενεί την αίτησή σας είναι ασφαλής και οι λεπτομέρειες του επιχειρηματικού σας σχεδίου δεν θα μοιραστούν σε κανένα τρίτο πρόσωπο. Ακόμα κι αν φτάσετε στον τελικό κατάλογο των φιναλίστ, κανένα στοιχείο της επιχειρηματικής σας ιδέας δεν θα δημοσιευθεί χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή σας.

Σημαντικές ημερομηνίες

Η υποβολή των αιτήσεων λήγει την 1η Μαρτίου 2014. Η ανακοίνωση των επικρατέστερων αιτήσεων θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο στην ιστοσελίδα μας. Η ανακοίνωση των νικητών, (μία έως πέντε νικήτριες αιτήσεις) θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2014. Οι νικήτριες αιτήσεις θα λάβουν χρηματοδότηση από €100.000 έως και €700.000, ανάλογα με το σύνολο των νικητών που θα ανακηρυχθούν. Η υποστήριξη των επιχειρήσεων που θα προσφερθεί στους νικητές περιλαμβάνει συμβουλευτικά νομικές, λογιστικές και υπηρεσίες επικοινωνιών και πληροφορικής.

Το 2013, που ήταν η χρονιά έναρξης του Βραβείου, περισσότερα από 800 άτομα δήλωσαν συμμετοχή ενώ υποβλήθηκαν συνολικά 295 επιχειρηματικά σχέδια. Όλοι οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2013 έχουν θέσει πλέον τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε πλήρη ανάπτυξη, συμβάλλοντας ενεργά στη δημιουργία άνω των 250 άμεσων και έμμεσων νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.
• Stella Mare, μία επιχείρηση επεξεργασίας θαλασσινών που στοχεύει τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις εξαγωγές,
• Casa Parlante, ένα «ζωντανό μουσείο» που αναπαριστά την ατμόσφαιρα μίας ιστορικής έπαυλης του 19ου αιώνα στην Κέρκυρα,
• Different & Different, μία ακαδημία μαγειρικής τέχνης και επιχείρηση catering,
• «rabt», μία εφαρμογή mobile video για smartphones και tablets.

Οι επιχειρήσεις αυτές αναμένεται ως το τέλος του πρώτου χρόνου λειτουργίας τους να επιτύχουν συνολικά κύκλο εργασιών που θα υπερβαίνει το 1,7 εκατομμύριο ευρώ. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται πλέον δεκτές για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2014 μέσω της ιστοσελίδας του Βραβείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.hellenicaward.com